Samsung Galaxy reparatie

Samsung Galaxy reparatie 2015-05-19T11:25:25+00:00

Wij richten ons op het helpen van mensen met een kapot glas aan hun Samsung Galaxy toestel. Dit uiteraard in de brede zin van het woord: Galaxy. Er zijn namelijk vanaf maart 2010 wereldwijd vele smartphones op de markt gebracht door Samsung. Welke allemaal de merknaam Galaxy mee gekregen hebben.

Samsung Galaxy S i9000 (2010)

Het begon allemaal met de krachtpatser: Samsung Galaxy S1 i9000. Deze Galaxy S android OS (besturingssysteem) Smartphone heeft een 4 inch scherm. Omdat dit beeldscherm stukken groter is als de toestellen uit 2006-2009 is de kans dat uw toestel schade oploop of het glas breekt toegenomen. In 2010 begon dan ook de markt voor telefoon Samsung Galaxy reparaties toe te nemen.

Na vele modellen onder de galaxy lijn te laten vallen in 2010 (o.a. de Samsung Galaxy Ace, Galaxy Mini en Galaxy Gio).

Samsung Galaxy S2 i9100 (2011)

In 2011 kwam Samsung met een nieuw paradepaard: de Samsung Galaxy S2 i9100. Deze Galaxy S2 kreeg een upgrade in alle opzichten, zowel de looks als het innerlijk werd door Samsung onder handen genomen. De telefoon heeft een groter (4,3 inch) beeldscherm meegekregen. Volgens Samsung is het gebruikte glas (Corning Gorilla Glass) op de telefoon sterker dan ooit, echter door het (nog) grotere raakoppervlakte sneuvelde er meer Galaxy S display / glasplaten als ooit tevoren!

Samsung Galaxy S3 i9300 (2012)

De volgende telefoon is in de volksmond “gewoon een Samsung” namelijk de Samsung Galaxy S3 i9300. Ook in 2012 keer heeft Samsung het complete uiterlijk van het toestel en de inwendige delen verbeterd. Vanaf deze telefoon werd er ook een upgrade uitgebracht voor het gebruikte glas: Corning Gorilla Glass 2! Het Galaxy S3 Glas is dan ook vele malen sterker als de Galaxy S2 gebruikte. Omdat de Galaxy S3 een van de meest verkochte Smartphones aller tijden is, en het scherm opgerekt is tot 4,7 inch, voelt u hem al aankomen: er gingen (en nog gaan) er meer kapotte Galaxy S3 beeldschermen over de toonbank als ooit tevoren!

Samsung Galaxy S4 i9505 (2013)

Door naar 2013: de Samsung Galaxy S4 i9505 met 4G!

Wat een wereld van verschil, wat een kwaliteit! De Samsung Galaxy S4 word hedendaags nog elke dag verkocht! Het lijkt wel of de schermenformaten bij de Samsung Galaxy Series groeien met de omzet van Samsung. Het Galaxy S4 glas en scherm bereikt een formaat van maar liefst 5 inch! Dit keer heeft Samsung niet alleen het formaat vergroot maar ook de scherpte van het beeldscherm. Ze hebben namelijk een Full-HD Amoled Display gebruikt. Hiermee heeft de Galaxy S4 een scherm van 12,7 centimeter maar met net zoveel pixels (lichtpuntjes) als uw Full HD TV thuis aan de muur! De glasplaat heeft een upgrade gekregen naar Corning Gorilla Glass 3.

Ongelofelijk mooi allemaal, er zit ook een nadeel aan dit verhaal:

Samsung Galaxy reparatie van uw glas is nooit goedkoop!

Het glas van uw Galaxy S3 of Galaxy S4 glas is namelijk niet los te vervangen. Dit houd in dat bij een Samsung Galaxy reparatie reparatie uw display ook vervangen moet worden. Dit gebeurd in de vorm van een display module. Deze module beslaat ruim 50% van uw toestel. (gewicht, uiterlijk en volume) Uiteraard zijn er voldoende bedrijven welke uw Galaxy glas vervangen voor een zo aantrekkelijk mogelijke prijs!

Samsung Galaxy S5 G900f (2014)

We komen wat meer bij de tijd aan: 2014. Het jaar van de veel belovende Samsung Galaxy S5 G900f. Dit keer krijgt de Galaxy S5 een scherm mee van 5,2 inch. Ze blijven maar groeien bij de Galaxy Series. De Galaxy S5 hebben ze bij Samsung voorzichtig gezegd spatwaterdicht gemaakt. Omdat concurent Sony een jaar eerder met een waterdichte toestel lijn is gekomen de Xperia Z serie, kon Samsung niet achterblijven. Het antwoord van Samsung was de Galaxy S5. Alle voordelen van Samsung en toch kun je in de regen gerust je telefoon uit je zak pakken om te bellen of appen.

Samsung Galaxy S5 reparatie is moeilijker dan ooit tevoren!

Omdat dit toestel waterdicht is word het Galaxy S5 scherm (nog steeds een module maar nu zonder frame) gelijmd in het toestel. Dit brengt 2 grote nadelen met zich mee voor de reparateurs:

1:        Het Galaxy S5 beeldscherm moet worden verwijderd om bij de andere onderdelen in de S5 te komen. Er kan dus geen oplaadpunt vervangen worden zonder het Galaxy S5 glas te verwijderen. Dit brengt met zich mee dat bij elke reparatie automatisch het gehele scherm vervangen dient te worden.

2:        Omdat het Galaxy S5 scherm gelijmd zit aan het basis frame van het toestel, kan het zijn dat deze na (snelle) reparatie loskomt van het frame. Aarzel dan niet om terug naar de monteur te gaan om deze gratis opnieuw te laten verlijmen voordat het scherm kapot gaat! Samsung perst hun telefoons alvorens deze te verpakken / verschepen. Omdat wij deze Galaxy S5 scherm reparatie uitvoeren in ca. 20 minuten, kan dit nooit gelijk zijn aan het persen van enkele uren wat Samsung doet.

Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (G910f en G915f beide 2015)

De Samsung Galaxy S6 en zijn broertje de Galaxy S6 Edge liggen in alle winkels! De verkoop is volop in gang vanaf 9 april 2015. Ondanks de upgrades dit jaar van Samsung heeft de eerste Samsung Galaxy S6 glas reparatie zich reeds gemeld bij onze winkel in Spijkenisse!

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge hebben een aluminium frame / rand gekregen. Deze zorgt uiteraard voor meer stevigheid. Echter is het toestel ook ook aanzienlijk dunner/platter geworden dan zijn voorganger: Galaxy S5 hoogte 8,2mm tegen Galaxy S6 hoogte 6,91mm. Dit is dus bijna 1,3mm platter. Uiteraard gaat ook dit ten koste van de dikte van het Samsung Galaxy S6 glas dat gebruikt word. De Samsung Galaxy reparatie van het glas van de S6 is soort gelijk aan die van de Galaxy S5. Het grote verschil is dat het toestel ook vanaf de achterkant geopend word. Hierdoor is het mogelijk het S6 scherm heel te houden indien er bijvoorbeeld een oplaadpunt of speaker vervangen moet worden.

Wilt u deze afspraak maken of nog een product toevoegen?